TUZLANSKI KANTON

Vlada TK osigurat će uvjete za nesmetan rad pravosuđa

Fena

23.2.2018

Razumijevajući stanje u kojem se nalaze Općinski sud, Kantonalni sud i Kantonalno tužilaštvo u Tuzli, kao i činjenicu da bi građevinski radovi onemogućili redovan rad sudija i tužilaca, Vlada će imati razumijevanja, potvrdio je premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović. 

Suljkanović je danas održao sastanak s ministricom pravosuđa i uprave Ivanom Kulić, predsjednicom Kantonalnog suda Indirom Hadžimehmedović, glavnim kantonalnim tužiocem Tomislavom Ljubićem i predsjednikom Općinskog suda u Tuzli Muhamedom Tulumovićem.

Kako dodaje Suljkanović, Vlada će osigurati privremeni smještaj za dio uposlenika, kako se ne bi dovelo u pitanje redovno postupanje i djelovanje sudova i Tužilaštva.

S obzirom na to da će od polovine ove godine, zbog građevinskih radova, biti neophodno izmjestiti arhivu ovih institucija, Suljkanović i Kulić su obećali da će kroz Program kapitalnih ulaganja Vlada predvidjeti sredstva za sanaciju i adaptaciju prostora u jednom od objekata u krugu Kampusa, a u koji bi se mogla smjestiti arhivska građa.

Dogovoreno je da Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo iznađu mogućnosti i neophodna finansijska sredstva za najam prostorija u kojima će za vrijeme građevinskih radova raditi pravosudne institucije, saopćeno je iz kantonalne Vlade.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.