TUZLANSKI KANTON

Nagrađeni najljepši skok, ali i najatraktivniji pad

Takmičilo se deset najhrabrijih skijaša, a gledalo ih skoro hiljadu ljudi

F. SINANOVIĆ

4.3.2018

To što nemaju skijalište, mještane kalesijskog naselja Prnjavor nije spriječilo da ne organiziraju atraktivno takmičenje u skijaškim skokovima.

Grupa entuzijasta iz Prnjavora je i ove godine na izletištu Branjevac na improviziranoj skakaonici organizirala takmičenje za deset najhrabrijih skijaša.

Povodom toga na Branjevcu se okupilo skoro hiljadu ljubitelja skijanja i skijaških skokova iz Kalesije i okolnih općina, koji su navijanjem podržali svoje favorite.

Najljepši skok ove godine izveo je Eldar Kurtić, drugo mjesto osvojio je Ćezim Huremović, a prošlogodišnji pobjednik Bekir Huremović ove godine morao se zadovoljiti trećim mjestom.

Nagrađeni su i najstariji takmičar, najmlađi takmičar, takmičar s najboljom tehnikom skoka i takmičar koji je imao najatraktivniji pad, tako da su na kraju gotovo svi prijavljeni dobili pehar ili medalju.

 

Pehare, medalje i skromne poklone za najbolje takmičare osigurala je kompanija „Polo“. Oni koji nisu učestvovali u takmičarskom dijelu, uživali su u sankanju. Za sve goste bio je pripremljen čaj u velikom kazanu, a za najmlađe i slatkiši.


 Trčanje u vrećama 

Osim skijaških skokova, istog dana na Branjevcu organizirano je i takmičenje u trčanju u vrećama za djecu do 12 godina. Učestvovalo je 16 mališana.


Trojica prvoplasiranih na pobjedničkom postolju

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.