TUZLANSKI KANTON

Karasalihović: U maju završetak radova na aerodromu Tuzla

Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona

Fena

12.3.2018

Radovi na proširenju putničkog terminala Međunarodnog aerodroma Tuzla trebali bi biti okončani polovinom maja.

To je izjavio direktor Rifet Karasalihović prilikom današnje posjete ovom aerodromu ministra trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona Mirsada Gluhića i ministra zdravstva Bahrudina Hadžiefendića, saopćeno je iz vlade.

Karasalihović je prezentirao dinamiku radova na rekonstrukciji putničkog terminala, kao i projekat izgradnje atrija i prostora u kojem će biti putničke agencije, rent-a-car kuće i suvenirnice.

Zbog vremenskih uvjeta i niskih temperatura, neki od radova su kasnili, rekao je direktor aerodroma najavljujući da bi krajem maja trebali biti okončani svi radovi.

Ministar Gluhić pohvalio je rekordno, pedesetpostotno povećanje broja putnika u prva tri mjeseca 2018. godine. Zadržavanjem tog broja putnika u preostalih devet mjeseci, rečeno je, Aerodrom Tuzla na godišnjem nivou mogao bi imati više od pola miliona putnika.

Međunarodni aerodrom Tuzla je u januaru imao 40.563 putnika, 52,81 posto više nego lani u istom periodu, a u februaru 35.976, odnosno 55,70 posto više nego u februaru 2017. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.