UNSKO-SANSKI KANTON

Sanski Most: Instalacija videonadzora na deponiji

Kamere uvezane u jedinstven sistem

S. T.

14.2.2018

Na gradskoj deponiji ''Magarice'' u Sanskom Mostu instaliran je sistem nadzornih kamera te tako uspostavljen efikasan nadzor nad ovim prostorom, potvrdio je tehnički direktor JKP ''Sana'' Faruk Alagić. On je dodao da se ovo preduzeće u prošlosti suočavalo s velikim problemima odlaganja smeća na deponiji kojom gazduju.  

- Deponija nije pod cjelodnevnim nadzorom, pa je u proteklim godinama bilo mnogo slučajeva da su nesavjesni građani dovozili i nekontrolirano odlagali smeće. Bilo je tu i bačenih leševa životinja, medicinskog i drugog opasnog otpada, koji zahtijeva posebne uvjete skladištenja - istakao je Alagić.

Prema njegovim riječima, kamere su uvezane u jedinstven sistem videonadzora koji postoji u ovome preduzeću i kojim su pokrivene njihove ostale radne jedinice. Alagić je kazao da je u proteklom periodu gradska deponija ograđena, a u njenu sanaciju uložena su značajna sredstva, tako da je danas jedna od uređenijih na području Kantona.

Ova deponija se nalazi na brdu Magarice, neposredno iznad grada, i više od 30 godina ima karakter privremene lokacije za odlaganje smeća. I pored toga, još se koristi jer u ovome trenutku ne postoji drugi odgovarajući prostor za zbrinjavanje komunalnog otpada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.