PRIJEDOR

Vodostaj Sane niži za 30 centimetara

M. Z.

14.3.2018

Vodostaj Sane, u odnosu na sinoćnja mjerenja, jutros je niži za oko 30 centimetara, potvrđeno je iz gradskog Odsjeka Civilne zaštite Prijedor. 

- Prema posljednjim pokazateljima, vodostaj iznosi 425 centimetra. S obzirom na smanjen priliv voda od topljenja snijega u slivnom području i nizak nivo intenziteta padanja kiše, očekujemo dalji pad vodostaja u narednom periodu - kažu u Civilnoj zaštiti.

Vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice su ispod kritičnog nivoa i ne ugrožavaju stambene objekte i komunikacije u zoni ovih vodotoka.


U Civilnoj zaštiti navode da veliki problem predstavljaju površinske vode zbog kojih je i dalje u zonama zahvaćenim poplavama zaplavljeno oko 100 stambenih objekata kao i značajan dio poljoprivrednih površina.

Usljed prodora plavnih voda i dalje je u prekidu put Prijedor – Bišćani.

U zonama koje su bile zahvaćene poplavom, a u kojima je došlo do povlačenja plavnih voda, potrebno je da komunalne usluge, Dom zdravlja, ''Vodovod'' , Teritorijalna vatrogasna jedinica, ali i drugi nadležni, pristupe mjerama sanacije terena i otklanjanje posljedica poplave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.