BIHAĆ

Za direktorsku poziciju bore se magistrica ginekologije i onkolog

Dom zdravlja u Bihaću: Nakon šest mjeseci bit će izabran direktor

I.N.Š.

10.4.2018

Nakon šest mjeseci, Dom zdravlja Bihać bi ove sedmice trebao dobiti novog direktora.

Slobodan čovjek

Jedina dva prijavljena kandidata za direktorsku fotelju su sadašnja v. d. direktorice dr. Anela Kasumović-Softić, magistrica ginekologije, i dr. Mustafa Hamami, bivši načelnik Odjela onkologije Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić i jedini specijalista onkologije na području Kantona.

Dr. Hamami je podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora s Kantonalnom bolnicom koji istječe za nepuni mjesec.

- Razlog mog napuštanja Onkologije koju sam utemeljio u Bihaću je odluka menadžmenta da na ovaj odjel smjesti palijativnu njegu, čemu sam se usprotivio. U međuvremenu sam kao slobodan čovjek čuo za poziciju direktora i odlučio sam se prijaviti i ne znam šta je tu loše. Tražim novi posao da radim kao doktor interne medicine u Domu zdravlja - tvrdi dr. Hamami. 

Inače, direktorska pozicija u DZ Bihać već nekoliko godina po stranačkoj liniji pripada SDP-u, odnosno DF-u, koji su na tu poziciju imenovali dr. Azru Hasić-Ćehić, protiv koje se vodi i sudski postupak, a koja je iz SDP-a prešla u DF. Nakon povratka dr. Kasumović-Softić iz Sarajeva u rodni Bihać, DF ju je imenovao za v. d. direktorice DZ Bihać.

- Bez obzira što sam kao kadar DF-a imenovana za v. d. direktorice, nakon što sam na toj dužnosti počela razotkrivati kriminal u Domu zdravlja, „zamoljena“ sam od bihaćkog DF-a da povučem svoju kandidaturu da bi mjesto direktora prepustila kolegi dr. Hamamiju koji je napustio A-sda i prešao u DF - tvrdi Kasumović-Softić.




Dr. Mustafa Hamami

 Ucjene i prijetnje

Dodaje da, i pored brojnih ucjena i prijetnji, neće odustati jer želi Domu zdravlja vratiti ugled i kredibilitet koji je nekad imao i da konačno i ljekari i pacijenti budu zadovoljni.

 Ko ispunjava uvjete

Hoće li stranačka nadmoć prevagnuti u ovom slučaju, saznat će se za nekoliko dana jer, Kasumović-Softić dodaje, dr. Hamami ne ispunjava zakonske uvjete za ovu poziciju za koju je potrebna specijalizacija koju plaća ZZO.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.