ZAPADNOHERCEGOVAČKI KANTON

Stotine mercedesa i ove godine okupirat će Široki Brijeg

Drugu godinu za redom

Fena

16.6.2016

Drugu godinu za redom udruženje Mercedes Fan Klub Hercegovina organizira skup vlasnika i ljubitelja Mercedes-Benza, koji će se održati u nedjelju, 26. juna, u Širokom Brijegu.

Skup Mercedes Meeting Hercegovina međunarodnoga je karaktera te organizatori očekuju više od 400 automobila i dvije hiljade posjetitelja iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke, Švicarske i BiH.

Na skupu će biti izloženi oldtimeri, a najstariji među njima bit će Mercedes-Benz SSK iz 1929. godine, ali i najnoviji modeli mercedesa koji će izložiti hercegovački auto saloni.

Početak okupljanja je u 13 sati, a u 15 sati bit će održan defile automobila ulicama Širokog Brijega, a po povratku na plato održavanja mitinga, na Trnskoj cesti 120, bit će održana kratka ceremonija otvaranja.

U 17 sati održat će se pokazna vježba Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Vatrogasnog društva Široki Brijeg, koji će simulirati spašavanje vozača i suvozača iz zapaljenog automobila, a zatim slijedi izbor najboljih automobila u nekoliko kategorija.

U sklopu Mercedes Meetinga Hercegovina bit će organizirana i tombola, a sav prihod od tombole bit će doniran Domu ''Marija naša nada'' iz Širokog Brijega, koji skrbi za djecu s poteškoćama u razvoju.

U večernjim satima planiran je koncert Tamburaša s kamena.

Cijeli događaj, uključujući i defile, bit će sniman iz zraka, a organizatori su najavili kako će biti snimljena i milenijska fotografija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.