ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Predstavom "Slijepi pjesnik" otvoren 57. Internacionalni teatarski festival MESS

E. D.

30.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Predstavom „Slijepi pjesnik“ belgijske trupe Needcompany vrhunskog umjetnika i višestrukog festivalskog laureata Jana Lauwersa u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica večeras je zvanično otvoren 57. Internacionalni teatarski festival MESS. 

 

U narednih devet festivalskih dana, publika u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Visokom i Konjicu imat će priliku pogledati 29 predstava iz 15 zemalja, dok će se u okviru MESS OFF programa održati i izložba plakata, promocije knjiga i fotomonografije.

 

Ceremonija otvaranja festivala protekla je u znaku slavljenja različitosti svih identiteta ljudi koji žive u BiH.

 

- Ugušimo li naše različitosti, a na čemu mnogi rade, shvatit ćemo da smo sebe osudili na smrt. Različitost je sam smisao svijeta u kojem živimo. Pozivam vas da u narednih devet dana slavimo različitost – rekao je na sinoćnjem otvaranju Nihad Kreševljaković, direktor Internacionalnog teatarskog festivala MESS,

 

U okviru glavnog programa koji će biti održan u Zenici i Sarajevu, na repertoaru će biti tri bh. predstave „Mi djeca s kolodvora Zoo“ Narodnog pozorišta Tuzla i reditelja Adnana Omerovića, „Otkrivanje žene“ Harisa Pašovića Narodnog pozorišta Sarajevo i East West Centra te „Moja Fabrika“ rediteljice Selme Spahić i BNP Zenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.