ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Drama u zeničkom Domu rudara: Omeru kolege spašavale život

D. Pašalić

D. Pa.

12.1.2018

U zgradi Doma rudara u Zenici, gdje od jučer štrajkuju glađu obespravljeni rudari, danas se odvijala prava drama nakon što je pozlilu Omeru Karaliću.

Karalić je ostao bez svijesti, a okupljeni komorati priskočili su mu upomoć, vadili su mu jezik, davali vještačko disanje, masirali srce i umivali ga vodom sve do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Po dolasku Hitne pomoći, medicinsko osoblje na nosilima je iznijelo Karalića iz Doma rudara, a potom mu je pružena ljekarska pomoć.

D. Pašalić

- Našem kolegi je pozlilo, a na šta smo jučer upozoravali. Tražili smo ekipu Hitne pomoći ovdje ispred Doma rudara. Još nemamo informacije o zdravstvenom stanju Karalića - kazao je za Avaz.ba Tevhid Smriko, u ime rudara.

Osim Karalića, trojica teško oboljelih rudara također su tokom noći poslata kući. Jedan boluje od leukemije, dok druga dvojica imaju srčanih problema, odnosno, ugrađeni su im bajpasi.

Podsjetimo, grupa od 44 komorata dala je rok Vladi FBiH na čelu s premijerom Fadilom Novalićem do ponedjeljka da ispune njihove zahtjeve. Ako do toga ne dođe, kazali su da će zapaliti zgradu Doma rudara, u kojoj će biti i oni.

D. Pašalić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.