ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Uspješno realizirana akcija u centru grada: Zeničani prikupili blizu 6.000 KM za malenog Arslana

D. Pa.

31.1.2018

Foto: Avaz.ba

U brojne humanitarne akcije, koje se organiziraju širom BiH ali i dijaspore, a sve kako bi se osigurala novčana sredstva za liječenje malenog Arslana Kulačića, danas su se uključili i Zeničani.

Na Trgu Alije Izetbegovića brojni aktivisti dijelili su kolačiće, koje su kupovali građani i tako uspjeli prikupiti impozantnih 5.658 KM, što je najbolji pokazatelj da se radi o itekako uspješnoj akciji.

Prema riječima Irnese Ramić-Tahić, koja je učestvovala u današnjoj akciji, na ovaj način željeli su pomoći Arslanu i njegovim roditeljima.

– Cilj nam je bio pomoći Arslanu, kao i njegovim roditeljima, jer im za liječenje treba velika suma novca. Kada se radi o Zenici, mi smo poznati kao solidaran narod i dosta smo novca skupili, što nije izuzetak ni u ovoj akciji – kazala je Ramić-Tahić, koja se zahvalila svim građanima koji su se odazvali akciji, ali i ženama koje su uložile trud i napravile kolačiće.

Prikupljeni novac već sutra će biti uplaćen na račun Arslanovog oca, a valja istaći da je upravo Zenica među prvim gradovima koji su se organizirali i pokrenuli akcije za malenog Arslana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.