Zenica ponovo dobila gimnastičku dvoranu

Zenica ponovo dobila gimnastičku dvoranu

Gradska uprava Zenice predala je na upravljanje Sportskom društvu “Winner Zenica” obnovljeni objekt nekadašnje gimnastičke dvorane Društva “Partizan” na Papirnoj.

Sportsko društvo “Winner Zenica” je kroz programe i projekte 'sportskih škola' u proteklom periodu animiralo veći broj djece svih uzrasta u više sportskih disciplina, a prošle je godine počelo s obnovom i radom svoje gimnastičke sekcije.

Nakon dogovora sa gradskom upravom članovi "Winnera" su obezbijedili najveći dio sredstava za projekt rekonstrukcije nekadašnje gimnastičke dvorane.

- U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok se iz Holandije očekuje oprema u vrijednosti od 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici - rekao je predsjednik upravnog odbora Sportskog društva Winner Sanjin Aldobašić.

Gradska uprava Zenice je, kao podršku ovom izuzetno značajnom projektu, obezbijedila gimnastičarima korištenje dvorane u narednih deset godina uz oslobođenje plaćanja rente.

- Zenica je sportski grad, ali nažalost nije se puno pažnje posvećivalo na sport u ovome gradu. Ovaj objekt je vrlo važan za razvoj sportskih aktivnosti i pomoći ćemo da se i nekadašnji rukometni stadion ‘Papirna’ ponovo vrati u funkciju - kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, čestitajući sportistima za uloženi trud.

Otvaranju dvorane prisustvovali su i nekadašnji istaknuti zenički gimnastičari Sead Pojskić, Faik Uzunović, Sead Begičević, Senad Duran, i mnogi drugi, a o značaju postojanja gimnastičke dvorane u Zenici govorio je nekadašnji višestruki gimnastički prvak Sead Pojskić.

Trenutno ovu dvoranu za treninge koristi oko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od četiri do deset godina.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH