Zenica ponovo dobila gimnastičku dvoranu

Autor: Fena
14.02.2018 14:46
A
A
A

Gradska uprava Zenice predala je na upravljanje Sportskom društvu “Winner Zenica” obnovljeni objekt nekadašnje gimnastičke dvorane Društva “Partizan” na Papirnoj.

Sportsko društvo “Winner Zenica” je kroz programe i projekte 'sportskih škola' u proteklom periodu animiralo veći broj djece svih uzrasta u više sportskih disciplina, a prošle je godine počelo s obnovom i radom svoje gimnastičke sekcije.

Nakon dogovora sa gradskom upravom članovi "Winnera" su obezbijedili najveći dio sredstava za projekt rekonstrukcije nekadašnje gimnastičke dvorane.

- U rekonstrukciju i instaliranje novog grijanja uloženo je 50.000 KM, dok se iz Holandije očekuje oprema u vrijednosti od 50.000 KM, čime će biti stvoreni uslovi za trenažni rad i omasovljene ovog sporta u Zenici - rekao je predsjednik upravnog odbora Sportskog društva Winner Sanjin Aldobašić.

Gradska uprava Zenice je, kao podršku ovom izuzetno značajnom projektu, obezbijedila gimnastičarima korištenje dvorane u narednih deset godina uz oslobođenje plaćanja rente.

- Zenica je sportski grad, ali nažalost nije se puno pažnje posvećivalo na sport u ovome gradu. Ovaj objekt je vrlo važan za razvoj sportskih aktivnosti i pomoći ćemo da se i nekadašnji rukometni stadion ‘Papirna’ ponovo vrati u funkciju - kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, čestitajući sportistima za uloženi trud.

Otvaranju dvorane prisustvovali su i nekadašnji istaknuti zenički gimnastičari Sead Pojskić, Faik Uzunović, Sead Begičević, Senad Duran, i mnogi drugi, a o značaju postojanja gimnastičke dvorane u Zenici govorio je nekadašnji višestruki gimnastički prvak Sead Pojskić.

Trenutno ovu dvoranu za treninge koristi oko 150 dječaka i djevojčica uzrasta od četiri do deset godina.