ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Lars-Gunar Vigemark dobitnik priznanja „Počasni građanin Grada Zenice“

Arhiv

E. D.

13.3.2018

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) dobitnik je javnog priznanja „Počasni građanin Zenice“, koja će biti uručena 20. marta, povodom Dana Grada Zenice. Ova odluka jednoglasno je prihvaćena na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Zenica. 

Kako je na današnjoj sjednici GV-a Zenica kazala Aida Mahmutović, predsjednica Ocjenjivačkog suda koji je predložio ovo priznanje, Vigemark je u periodu od novembra 2016. do marta 2018. godine dao veliku podršku u unapređenju uvjeta života u Zenici.

- Ambasador Vigemark je zaslužan za realizaciju mnogih projekata vezanih za našu lokalnu zajednicu. Zaslužan je i za realizaciju projekta prikupljanja i tretman otpadnih voda u Zenici. Riječ je o najvećim grant sredstvima koje je jedan grad dobio u BiH. Osim toga, gospodin Vigemark je dao i veliku podršku u unapređenju rada Gradske uprave Zenica – kazala je Mahmutović.

Osim ovog priznanja, usvojen je i prijedlog od pet kandidata kojima će biti dodijeljeno priznanje „Nagrada Grada Zenica u 2018. godini." Dobitnici su Odbor za međureligijsku saradnju Zenica, Udruženje Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, prof. dr. Alma Mekić-Abazović, profesor Milenko Karović i prim. dr. Elvira Ljevaković.

Kako je kazao Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, posebno gradsko priznanje, uz određenu novčanu nagradu, bit će dodijeljeno i za četiri policajca MUP-a ZDK. Sve nagrade bit će uručene na proslavi Dana Grada Zenica koja će biti održana 20. marta u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica.

 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.