LIFESTYLE

Evo s čime premazati bundevu da izgleda svježe i za sedam dana

Avaz.ba

29.10.2017

Lak za kosu, bijeli ocat, biljno ulje, vazelin ili izbjeljivač? Koji od ovih proizvoda je najbolji izbor za premazati bundevu kako bi dugo izgledala svježe? Napravljeno je testiranje.

S lakom za kosu je nikako ne treba špricati jer će se pojaviti plijesan. Držati je u mješavini vode i octa isto nije najsretnije rješenje - plijesan se pojavi nakon tjedan dana. Biljno ulje pokazalo se nešto boljim, nakon sedam dana bilo je tek malo plijesni, a bundeva se nije osušila.

Parafin je dobio ocjenu 8 od 10 što znači da je dosta dobar u očuvanju bundeve. Ipak, pobjednik je, vjerovali ili ne - izbjeljivač. Bundeva se natopi u smjesi izbjeljivača i vode u omjeru 1:1 i ostavi tako sat vremena. Nakon tjedan dana bundeva će izgledati gotovo kao i prvog.

Pogledajte kako je testiranje izgledalo u videu:

Ovdje su još neki trikovi kako da bundeva traje dalje:

Evo i nekoliko ideja za rezbarenje bundeva:

U ova dva videa su savjeti kako od bundeva napraviti likove kao iz horora, izraditi im zube, očnjake, oblikovati oči itd. Tu je i ideja kako od bundeve napraviti zanimljivu lanternu uz pomoć bušilice.

Također, saznat ćete kako pretvoriti loptice za stolni tenis u male bundeve koje svijetle.

Imate li priliku negdje nabaviti suhi led (kruti ugljični dioksid) napravite genijalna čudovišta od bundeva iz čijih usta izlazi magla. U bundevu se stavi posudica s vodom, a u nju suhi led (oprezno, s rukavicama na rukama i hvataljkom).

To se radi ovako:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.