GNUSNO

Mladić uhapšen zbog monstruozne namjere da preko "dark weba" kupi djevojčicu koju bi prvo ubio, a zatim silovao i pojeo

On će biti krivično gonjen za pokušaj ubistva, zavjeru za izvršenje ubistva, kao i za pokušaj seksualne eksplatacije djeteta

Telegraf.rs

25.10.2018

Aleksandar Nejtan Bater (Alexander Nathan Batter, 21) uhapšen je zbog monstruozne namjere da preko "dark weba" kupi djevojčicu koju bi prvo ubio, a zatim silovao i pojeo.

Mladić iz Teksasa pokušao je da preko ilegalnih stranica na internetu kupi kćerku od čovjeka za kojeg nije znao da je tajni agent. U porukama koje mu je slao, Bater je iznio svoje monstrouzne planove šta želi da učini sa tijelom djevojke.

Kako se navodi, on je u više navrata ispitivao agenta o starosti njegove kćerke, kao i to da je izričito zagovarao stav da neće odustati od svoje namjere da počini niz zločina. Također, on je agentu davao instrukcije šta da radi poslije ubistva, govoreći mu da će morati da baci telefon, kao i da ponese čistu odjeću jer će onu u kojoj bude došao, morati da uništi.

Bater je uhapšen prilikom izlaska iz kuće i kretanja ka hotelu gdje je dogovoren susret sa agentom i njegovom kćerkom. Prilikom pretresa kod njega je pronađen nož i trenutno se nalazi u pritvoru.

Kako su rekli iz policije, on će biti krivično gonjen za pokušaj ubistva, zavjeru za izvršenje ubistva, kao i za pokušaj seksualne eksplatacije djeteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.