SAVJETI ZA UREĐENJE

Domu pružite novi izgled: Napravite male, ali djelotvorne izmjene

Dovoljno je da obojite jedan zid u dnevnom boravku

Zidove obojite. Facebook

Z. K.

14.6.2024

Svakodnevno gledanje istog kauča iznova, iste boje zidova, dekoracije, pa čak i mjesta na kojima držite predmete, može učiniti da se osjećate kao lik u filmu. Zato vas stručnjaci pozivaju da napravite male, ali djelotvorne izmjene, kako biste svom domu pružili nov izgled, bez potrebe za velikim ulaganjima.

Pozitivna energija

Ako se osjećate zaglavljenim u vremenu između zidova doma, vrijeme je da se izvučete i napravite promjene koje će vaš dom transformirati u tren oka.

Promijenite raspored namještaja 

Osjećate da vam dom izgleda kao muzej u kojem je vrijeme stalo? Za to ne postoji ništa učinkovitije od pomicanja namještaja. Pomaknite kauč, stavite stolac na suprotnu stranu, ili ako distribucija to dopušta, promijenite dnevni boravak u blagovaonicu i čarolija će biti slomljena.

Unesite sobne biljke 

Već znate da biljke imaju mnoge prednosti. Feng shui preporučuje da njima ispunite interijer. Biljke unose pozitivnu energiju, brinu se o vašem zdravlju i podižu raspoloženje. Osim toga, one su vrlo povoljne i u tren oka mogu podići izgled svakog prostora.

Dodajte malo boje 

Ne morate previše komplicirati ako ne želite. Dovoljno je da obojite jedan zid u dnevnom boravku. Ili, jeste li razmišljali o bojenju pločica u kuhinji ili o novoj boji za vaše radijatore? Ako govorite o promjenama, ništa nije djelotvornije od novog seta boja.

Bacite suvišne stvari

 Uzmite kutije i oprostite se s onim ukrasima koji vam više ništa ne govore. Ako shvatite poentu, slijedit će ormari, kuhinja, dječija soba...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.