VELIKA BRITANIJA

Mačak koji je nestao prije sedam godina pronađen u tvornici 274 metra od kuće

Barstov je rekla da je bila šokirana kada je na njena vrata pokucala veterinarka

Mačak: Nestao prije sedam godina. Instagram

D. R.

12.1.2024

Britanka Stefani Barstov (Stephanie Barstow) iz Corbyja ponovo se ujedinila sa svojim izgubljenim mačkom nakon sedam godina kada je otkriveno da on živi u tvornici samo 274 metra od njene kuće.

Stefani je rekla da se njen mačak Djuk (Duke) nije vratio kući nakon borbe s njegovim bratom Nerom u januaru 2017., te je na kraju odustala nakon nekoliko mjeseci potrage.

Vlasnica šokirana

Barstov je rekla da je bila šokirana kada je na njena vrata pokucala veterinarka koja joj je rekla da je Djuk pronađen.

- Bila sam šokirana. Nisam mogla vjerovati. Pitala me jesam li vlasnica mačke po imenu Djuke+. Nisam mogla vjerovati. Rekla mi je da je pronađen samo 274 metra od moje kuće u tvornici. Bila sam apsolutno šokirana - potpuno sam se slomila - rekla je vlasnica za Wales Online.

Ispostavilo se da je Djuk živio u tvornici, gdje su mu radnici osiguravali hranu i sklonište od hladnoće. Na kraju su odveli mačku veterinaru kada su ustanovili da tvornica više nije sigurna za njeg.

Udomila ga

Veterinarka je otkrila da Djuk ima mikročip, ali Barstovov telefonski broj na pozive nije bio dostupan. Veterinarka se odvezla do njene adrese i lično joj rekla dobre vijesti.

Barstov je rekla da je presretna što se ponovno ujedinila s Djukeom, ali promjene u njenu kućanstvu, uključujući psa i novu bebu, natjerale su je da ga ponovno udomi. Rekla je da je Djukeu našla dom sa savršenom porodicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.