GLAVNA ZVIJEZDA

Upoznajte Čipa: Nepo mačak Klaudije Šifer dobio važnu ulogu u filmu njenog supruga

Riječ je o mačku Čipu, čiji se lik našao i na plakatu filmu koji u kinodistribuciju stiže 2. februara

Klaudija Šifer i njen mačak Čip na premijeri. Samir Husein / WireImage

M. Z.

25.1.2024

Na premijeri akcijskog špijunskog trilera "Argylle" reditelja Metjua Vona (Matthew Vaughn) najveća zvijezda stigla je u putnoj torbi njegove supruge Klaudije Šifer (Claudije Schiffer).

Premijera filma "Argylle"

Na londonskoj premijeri filma "Argylle" u kinu ''Odeon Luxe'' okupila se glumačka krema predvođena fenomenalnom glumačkom ekipom koju je na setu okupio redatelj Metju Von (Matthew Vaughn). 

Klaudija Šifer s Mačkom Čipom na premijeri filma. Dave Hogan / Hogan Media / Shutters

Engleski reditelj i producent glavne je uloge u svom akcijskom špijunskom trileru dodijelio glumcima Brusu Dalasu Hovardu (Bryce Dallas Howard), Henriju Kavilu (Henry Cavill), Dua Lipi, Samuelu L. Džeksonu (Jackson) i Arijani Debos (Ariana DeBose), no glavna je zvijezda na crveni tepih stigla u ruksaku njegove supruge, njemačkog topmodela Klaudije Šifer.

Riječ je o mačku Čipu (Chip), čiji se lik našao i na plakatu filmu koji u kinodistribuciju stiže 2. februara. A Klaudija Šifer na londonsku premijeru ga je donijela lično u putnoj torbi za mačke, kroz čiji je otvor provirivala Čipova dlakava glava. 

Posao se čini lagan, ali nije, jer Čip, prema procjenama poznavatelja mačaka, teži između pet i sedam kilograma, a ulogu u filmu reditelja Voga je dobio preko veze i tako se preko noći prometnuo u najpoznatijeg nepo mačka u filmskom svijetu. Nepo beba je, naime, uobičajeni kolokvijalni naziv za potomke slavnih iz svijeta šoubiznisa kojima kontakti, te slavno prezime očeva i majki otvaraju sva vrata, pa se Čip analogijom, kao ljubimac slavnog para može smatrati - nepo mačkom.

Čip je, naime, u stvarnom životu ljubimac Klaudije Šifer, koja ga toliko voli da je svoj profil na Instagramu zatrpala objavama o njegovim mačijim dogodovštinama.

Dijamantni uzorak

Klaudija Šifer je za premijeru odabrala žuto-srebrenu metalik haljinu s motivima dijamantnog uzorka, koja se po motivima podudarala s Čipovom putnom torbom, koja se poput ruksaka može nositi i na ramenu. Sličnu haljinu Klaudija Šifer prvi put je obukla na Versaceovoj reviju na Milanskoj sedmici mode lanjskog septembra.

U filmu glavnu žensku ulogu inače igra Brus Dalas Hovard, koja je, prema riječima gledatelja, savršeno utjelovila lik Eli Konvej (Elly Conway), autorice popularnih špijunskih romana koja svoj životni prostor dijeli s ljubimcem Alfiejem, piše Glorija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.