400 PASMINA

Zagreb domaćin Svjetske izložbe pasa

Zagrebački Velesajam će od 24. do 28. aprila biti domaćin najvećeg kinološkog događaja na svijetu

Posjetitelji će moći vidjeti gotovo 25.000 pasa. Fena

FENA

24.4.2024

Zagrebački Velesajam će od 24. do 28. aprila biti domaćin najvećeg kinološkog događaja na svijetu - Svjetske izložbe pasa, koja će okupiti ljubitelje pasa iz 79 različitih zemalja, dok će posjetitelji moći vidjeti gotovo 25.000 pasa i gotovo 400 pasmina.

Posjetitelji će na Velesajmu moći vidjeti veliki broj pasmina, od kojih je prijavljeno 252 zlatnih retrivera, 235 francuskih buldoga, 194 velška korgija pembruk i 192 sibirska haskija. Na izložbi će biti predstavljene i hrvatske autohtone pasmine - dalmatinski pas, bosansko-hercegovačko-hrvatski pastirski pas tornjak, istarski kratkodlaki i oštrodlaki gonič, posavski gonič, hrvatski ovčar, kao i međunarodno nepriznati mali međimurski pas - međi.

U srijedu, 24. aprila, održava se međunarodna proljetna izložba pasa svih pasmina, na kojoj se natječe nešto manje od 4000 pasa. U četvrtak, 25. travnja počinje prvi dan Svjetske izložbe i posjetitelji će moći uživati od 8 do 16 sati u velikom broju različitih ovčarskih i pastirskih pasa, ptičara i hrtova.

U istom terminu u petak sudit će se terijeri, goniči, retriveri, španijeli i psi za vodu. Subota je rezervirana za špiceve i primitivne pse, te za pse za pratnju i patuljaste pse, dok će se u nedjelju gledati pinčere, šnaucere, molose, švicarske planinske i pastirske pse, te jazavčare. Svakog dana od 16 do 19 sati izabirat će se najljepši psi po raznim kategorijama u paviljonu 5.

U nedjelju nakon 18 sati održat će se velika finala, a prije toga će biti prijenos zastave Međunarodne kinološke federacije organizatorima sljedeće svjetske izložbe – Finskom kinološkom savezu. Nakon toga će izabrati najbolje mlade vodiče u starosti od 10 do 18 godina, najljepše pse hrvatskih autohtonih pasmina, najljepše mlade pse i na kraju tri najljepša psa svijeta, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.