KUĆNI LJUBIMCI

Ova djevojka ima pet miševa i njezin će vam video srušiti sve predrasude o ovim slatkim glodavcima

Avaz.ba

5.10.2017

Miševi su vrlo čiste i pametne životinje. Nježni su i empatični te se vežu za svog vlasnika kao što to čini i pas. Razlika između ljubimaca i divljih miševa je ta što su ljubimci uzgojeni s malo poboljšanim karakternim osobinama.

Nisu agresivni, vrlo su zaigrani i osjetljivi. Miševi se čak odazivaju na svoje ime i mogu naučiti brojne trikove. Najpametniji su glodavci i zbog svoje inteligencije znaju često patiti ako im ne dajete dovoljno pažnje.

Baš kao i psi, nagradit će vaš trud, ljubav i vrijeme koje im poklanjate i zauzvrat vam dati puno više. No, ovi ljubimci nisu za svakoga. Osoba koja želi udomiti štakora mora dobro razmisliti ima li vremena i živaca za ova slatka stvorenja.

Ako se, pak, odlučite za štakora kao ljubimca, morate zaštiti prostor u kojem će miš obitavati. Trebate zaštititi kablove, utičnice, knjige, odjeću i obuću.

U ovom preslatkom videosnimku možete vidjeti koliko su miševi društvene i empatične životinje. Njezini su se miševi jako vezali za nju. Jedan od njih ne pušta je ni na trenutak samu.

Ona ima cijelu porodicu miševa, a to što se nije zaustavila samo na jednom, ide u prilog tome da su miševi zaista slatki i emotivni ljubimci. Biste li vi ikada udomili miševe?

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.