(Foto: Ilustracija)

Magazin ''Azra'' | Kućni ljubimci: Mačke – zvuk predenja važi za najutješniji zvuk na svijetu

Autor: Azramag.ba
10.10.2017 08:59
A
A
A

Brojne su porodice koje kao kućne ljubimce imaju mačke, piše Azramag.ba. Odlični su i zahvalni kućni ljubimci koji srca svojih vlasnika veoma brzo osvoje. Mačka može unijeti mnogo radosti, a osim što su idealne kao kućni ljubimci, veoma brzo postaju i član porodice.

Kažu da mačka kada prede i mazi se, osim što maženjem opušta mačku, vlasnik istovremeno opušta i sebe, jer zvuk predenja važi za najutješniji zvuk na svijetu. Mačka vas nikada neće osuditi zbog nečega i u njenom prisustvu možete biti u potpunosti opušteni, a poznate su po tome da se obožavaju maziti zbog čega u svom vlasniku izvlače samo ono dobro. Mačke ne morate kupati, jer su same najbolji čistači i zbog toga se mačke svrstavaju u kategoriju najčišćih kućnih ljubimaca. Vrlo su zaigrane, spretne i brze pa je igranje s njima i provođenje vremena s njima zabavni dio dana koji pomaže vlasniku u opuštanju. Kažu da su mačke najbolji psiholozi.

Stručnjaci kažu da osobe koje su vlasnici mački su inteligentnije od ostalih ljudi. Mačka može bez ikakvog problema biti sama čak i do dva dana, jedino što joj je potrebno osigurati dovoljno hrane i vode za te dane i bez problema možete otići gdje trebate.