KUĆNI LJUBIMCI

Napravite igračke svojim ljubimcima

Avaz.ba

17.11.2017

Igračke za ljubimce ponekad mogu biti veliki trošak, a svaki vlasnik zna da su nužna dodatna oprema za pse ili mačke. Igračke možete i sami napraviti i vjerujte neke će vam bolje poslužiti od nekih skupocjenih i razvikanih. Psi jako vole miris svojih vlasnika i vrlo dobro ga poznaju stoga iskoriste tu činjenicu u napravite pletenu igračku od vaše stare majice. Pas će biti sretan i miran kada vas nema jer će imati što za žvakati, a osim toga vaš miris će mu donijeti dodatnu relaksaciju.

Majicu razrežite na trake i napravite pletenicu, krajeve svežite u velike čvorove i dobit čete super igračku za natezanje i žvakanje. Mačke su malo drugačije, no zapravo puno jednostavnije i imate veći izbor za napraviti više igračaka. Iako je dobro poznato da su izbirljive loptice od aluminijske folije će ih zabaviti neko vrijeme. Jako vole mačju metvicu, pa kada smo već kod loptica, možete sami napraviti jednu mirišljavu zanimaciju.

Potrošene role papira nemojte bacati, iskoristite ih! Izrežite ih na 5 jednakih dijelova i jednostavno ih spojite u lopticu, kroz rupice možete ubaciti poslastice ili mačju travu. Za drugu igračku vam je potrebna vješalica, perje i malo špage. Vješalicu rastegnemo i izravnamo do željene veličine, višak odstranimo. Špagu zavežite na rub vješalice. Ostalo nam je još dodati perje koje stavimo na hrpu i učvrstimo s plastičnom uzicom te sa špagom pričvrstimo na vješalicu. Mačke obožavaju pernate igračke.

Vjerujemo da vam se desi nakon pranja da iz nekog čudnog razloga imate čarapu bez para. Ako taj par nikako ne možete pronaći, napunite čarapu s mačjom travom i plastičnom vezicom učvrstite. Mačka će uživati trljati se o čarapu i igrati se s njom. Kada miris trave popusti, zamijenite je novom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.