KUĆNI LJUBIMCI

Najtužnija priča o psu

Avaz.ba

24.11.2017

Ova priča je tužna, ali je nažalost istinita. Iz dana u dan ljudi napuštaju svoje ljubimce iz raznih razloga. Neki odlaze van, neki imaju financijskih problema, neki su dobili dijete, neki nemaju vremena, nekima partner ne voli pse. Postoje tisuće razloga, a katkad neki nisu opravdani. Pas je živo biće koje smo mi odabrali. Možda smo se s odlukom bili zaletjeli, no smatramo da bi svi trebali preuzeti odgovornost, jer mi biramo njih, a ne oni nas.

U naše živote ulaze našim odabirom. Stoga moramo preuzeti odgovornost i brigu za njih dokle god su živi. Azili i udruge primaju svakodnevne pozive. Azili imaju kapacitet koji je stalno premašen, a većina udruga nema sklonište nego funkcionira na sistemu privremenih udomitelja. I što kada ne možete više imati psa? Vjerujemo da bi ga svi rado sretno udomili, no to baš i ne ide tako lako.

Potrudite se zadržati svog ljubimca bez obzira ne sve prepreke na koje nailazite, on će vam biti zahvalan do kraja života. Volite i pazite svoje ljubimce onako kako to zaslužuju, ne ostavljajte ih!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.