Priča o mačku koji je bio spreman na sve kako bi preživio

Avaz.ba
05.12.2017 16:22
A
A
A

Upoznajte Alda, mačka koji je odlučio preživjeti. Ne pišemo to samo tako, nego je on zaista bio ustrajan. Ostavljen je kod pulske bolnice, vjerovatno da ugine od gladi, nemara ili prometa. Niko ne zna koliko dugo je boravio ondje, niti pored koliko ljudi je prošao, dok su oni samo podizali glave kao da ne postoji. Zavukao se u jedan od auta, zamislite, osječkih registracija, kao da je znao da je vlasnica velika ljubiteljica mačaka.

Niko ga nije primijetio ni tada, nego su se čak 15 kilometara vozili s njime smještenim negdje oko motora, gdje je jako vruće i može biti pogibeljno. I onda je izašao. Crn i musav s velikom infekcijom oka.

Prevezen je u Zagreb, privremeno kod tete čuvalice. Virusna upala oka, nažalost, toliko je napredovala da oku nije bilo spasa. Išao je na operaciju, a veterinar je bio ljubazan te je operaciju odradio po cijeni koju inače daje samo udrugama. Još neko vrijeme je ostao u Zagrebu kako bi se potpuno oporavio, a zatim je otišao u Osijek kod svoje spasiteljice. Nitko nije mogao naslutiti da će mačić ostavljen u Puli dobiti svoj stalan dom u Osijeku.


Sada je već prilično velik i živahan. Kada je vrijeme za spavanje, obavezno će se pokušati popeti na glavu! Vlasnica kaže da mu apsolutno ništa ne nedostaje i kako je savršen. Kao što i vidimo.

Više o:

mačak