KUĆNI LJUBIMCI

Prava ljubav: Ljubimci mu pomogli da se oporavi nakon povratka iz Iraka

Avaz.ba

27.1.2018

Nakon povratka iz Iraka, ovaj čovjek je prolazio kroz prilično teško razdoblje. Njegovi ljubimci su pas i mačka koji se slažu kao prava braća i svi zajedno čine jednu malu divnu porodicu. Oni su pomogli svom vlasniku kada mu je bilo najteže.

Puppi je kujica koju je pronašao 2004. godine na planini i od tada su jedino bili razdvojeni kada je otišao u Irak. Nakon povratka iz rata, Puppi je postala njegov pas pomagač i znala je tačno što mu treba i kako mu pomoći da se izvuče iz loših misli.

Mačka Burmu je udomio prije četiri godine. Na njega je naišao sasvim slučajno, jedna beskućnica je imala punu kutiju malih mačića i čim ga je vidio, znao je da će mu ostati zauvijek. 

Ovaj mačak ne voli kada ga se drži, ali je zato uvijek spreman za avanture. Burma nije mačak koji se voli izležavati, on je ljubimac koji voli istraživati, piše Index.hr.

Zajedno s Puppi tjeraju svog vlasnika da se kreće i osjeća bolje. I sam vlasnik kaže da mu njih dvoje pomažu kada se osjeća usamljeno. Puppi nije bitno gdje idu, one je sretno dok god idu svi zajedno. Veselo maše repićem u iščekivanju novih avantura, a Burma ih prati u stopu.

Ovo je prava bezuvjetna ljubav, baš kakva bi i trebala biti. Oni su njegova obitelj i njegovi najbolji prijatelji i da nema njih on ne bi znao kako dalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.