KULTURA

Avaz nagrađuje: Osvojite ulaznice za predstavu "Dama s kamelijama" u Narodnom Pozorištu

Predstava uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije

Mi. K.

24.2.2017

Redakcija portala Avaz.ba u saradnji s Narodnim pozorištem Sarajevo nagrađuje naše najbrže čitaoce sa ulaznicama za predstavu "Dama s kamelijama", koja će se održati sutra, 25. februara, sa početkom u 19.30 sati na sceni Narodnog pozorišta.

Poklon ulaznice osvojit će oni čitaoci koji se danas od 13:30 sati prvi jave na naš redakcijski broj 033/281-474.

Upozoravamo one koji osvoje ulaznice da se moraju pola sata prije početka baleta javiti na blagajnu Narodnog pozorišta, gdje će preuzeti ulaznice. Sretno!

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu bit će izvedena predstava "Dama s kamelijama", balet u dva čina i sedam slika prema romanu Alexandrea Dumasa sina, za koji koreografiju potpisuje Vasilij Medvedev gost iz Rusije.

U glavnim ulogama uživat ćemo u igri domaćih solista, pa tako ulogu Margarite utjelovit će Tamara Ljubičić, dok će Armanda igrati Mihail Mateescu.

Uz soliste gledat ćemo baletni ansambl NPS, sve uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije, kojim će dirigovati Samra Gulamović.

"Dama s kamelijama" (1848), je isprva napisana kao roman, a kasnije je pretočena u dramu i prilagođena scenskim izvedbama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.