KULTURA

Slavna Penélope Cruz dolazi u BiH?

Kruz: Režirala dokumentarac

Piše: M. HODŽIĆ

9.8.2017

U takmičarskom programu ovogodišnjeg 18. Mediteran Film Festivala (MFF), koji će od 23. do 26. avgusta biti održan u Širokom Brijegu, bit će prikazana 22 kratkometražna i dugometražna dokumentarna filma, koji će se takmičiti za vrijedne nagrade te priznanja žirija i publike.

Selektor Damir Čučić izabrao je izvrsna ostvarenja, od kojih su neka već pobrala nagrade na velikim festivalima regije i svijeta.

Između ostalih, u Široki Brijeg stiže i dokumentarac u režiji španske glumice Penelope Kruz (Cruz) „Ja sam jedan od sto hiljada“. A, nadaju se organizatori, mogla bi stići i slavna holivudska glumica Kruz, kojoj je već upućeno pozivno pismo, kao i ostalim rediteljima čiji se filmovi takmiče u sklopu ovogodišnjeg izdanja MFF-a.

- Njen film, koji govori o djeci oboljeloj od leukemije, uvršten je u naš program u selekciji kratkog dokumentarca. Njena produkcija je prijavila film, on je prošao selekciju i njoj je poslano pozivno pismo te očekujemo odgovor. U pregovorima smo i nadamo se da će Penelope Kruz naći vremena za nas. Prilično smo sigurni da će doći - kazao nam je Tomislav Topić, direktor MFF-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.