KULTURA

Regionalna premijera gruzijskog filma ''Strašna majka''

A. Durgut

Piše: Avaz.ba

15.8.2017

U okviru Takmičarskog programa 23. Sarajevo Film Festivala večeras je u 22.30 počela regionalna premijera gruzijskog filma "Strašna majka" debitantice Ane Urushandze. 


Film govori o 50-godišnjoj domaćici Manani koja je prisiljena odabrati između porodičnog života i svoje strasti - pisanja, koju je godinama potiskivala. Odlučujući prigrliti svoju strast i početi pisati, ona trpi posljedice svog izbora. 

Iako je na početku krila od ukućana šta piše na kraju ikap odlučuje pročitati nekoliko stranica knjige napisane na vrlo uznemirujući način. 


Njena porodica to doživljava lično, ali njen prijatelj, vlasnik knjižare, koji je podržava u pisanju tvrdi da je sve to fikcija i pokušava naći izdavača za knjigu iako je kopiju knjige Mananin muž već spalio. Knjigu međutim odbijaju objaviti svi izdavači koje su kontaktirali. 
 

Ideju da snimi film o ženi spisateljici pronašla je u vlastitoj porodici budući da joj je mama pisala detektivske romane, a sestra završava svoj prvi roman. Međutim, tu se završava sva povezanost sa stvarnim životom.

Uloge tumače Nata Murvanidze, Dimitri Tatishvili, Ramaz Ioseliani, Avtandil Makharadze

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.