KULTURA

Avaz.ba saznaje: Stone jutros otišao iz Sarajeva, iz glavnog grada BiH nosi "Počasno srce" i lijepe uspomene

Piše: A. S.

17.8.2017

Istaknuti američki reditelj, scenarist i trostruki dobitnik "Oskara" Oliver Stone, koji je protekla četiri dana bio jedan od značajnijih gostiju na 23. Sarajevo Film Festivalu, kako saznaje Avaz.ba, jutros rano napustio je glavni grad Bosne i Hercegovine.

Stone, koji je bio jedna od najvećih zvijezda na SFF-u, dobio je najveće priznanje ovog filmskog festivala “Počasno srce Sarajeva”, a tokom boravka u našoj državi prikazana su njegova četiri filma, od kojih su najistaknutiji “Pravo vrijeme” i “Intervju sa Putinom”.

- Reditelj Stone je jutros iz Sarajeva otišao avionom kompanije “Austria Airlines” u 7.30 sati redovnim letom za Beč. Bila je standardna procedura. Ugledni gost je stigao kombijem SFF-a, koristio je VIP salon i na vrijeme stigao na let za Beč – potvrdila je za Avaz.ba Sanja Bagarić, portparol Međunarodnog aerodroma Sarajevo.


Podsjetimo, sinoć je “Počasno srce Sarajeva” dobio i britanski komičar John Cleese, a ranije su dobitnici bili Angelina Jolie, Robert de Niro, Benicio Del Toro, Gael Garcia Bernal, Steve Buscemi te priznati i nagrađivani reditelji Atom Egoyan, Jafar Panahi, Mike Leigh, Bela Tarr i Danis Tanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.