KULTURA

Druženje s velikom opernom divom Gertrudom Munitić: U Sarajevu promovira novu monografiju

( A. Kuburović/Avaz.ba)

Piše: J. B.

11.9.2017

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas je održano druženje s velikom opernom divom Gertrudom Munitić. 


Druženje je organizirano uoči promocije knjige "Primadonna" autora Jasmina Bašića, monografije u kojoj autor opisuje život i karijeru operne pjevačice. Promocija knjige bit će održana sutra u 18.00 sati u prostorijama Muzeja knjižovnosti i pozorišne umjetnosti BiH. 


Primadona se na druženju prisjetila ratnog perioda, kolega, te svojih nastupa posebno onima u Meskiko Sitiju i Rusiji, a o monografji je imala samo riječi hvale.


- Monografija je odlična. Moj kolega Jasmin je s puno ljubavi sve napravio i napisao, ne znam kome bih dozvolila uopće da to radi, jer sam odbijala ponude. Jednostavno nisam znala kako će ko pisati i šta će pisati, a u njega sam imala beskrajno povjerenje, rekla je Munitić.

( A. Kuburović/Avaz.ba)

Sarajevo napustila 2007. godine


Iako više ne živi u Sarajevu, Gertruda i dalje jako voli glavni grad BiH, gdje je provela više od 30 godina života. 


Od 2007. godine, kada je otišla iz BiH, do danas velika operna diva živi u Zagrebu, a u glavnom gradu BiH je posljednji put bila prošle godine povodom proslave 70. godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.