KULTURA

Višegrad posjetili učesnici "Jahorina Film Festivala"

Srna

22.9.2017

Višegrad je danas posjetilo tridesetak učesnika "Jahorina Film Festivala" iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske, Grčke i Švicarske.

Zamjenik načelnika Općine Mladenko Tasić rekao je novinarima da Višegrad daje veliki značaj kulturnim manifestacijama. 

- Našim gostima smo pokazali turističke potencijale koje Višegrad ima. To je, osim ćuprije, Andrićgrad koji je jedan od najposjećenijih i najljepših kompleksa, a mi se moramo potruditi da to pokažemo na najbolji način - istakao je Tasić.

Organizator Festivala Vera Despić izjavila je novinarima da je cilj posjete da se gostima pokažu znamenitosti Višegrada, a naročito Andrićgrad. 

- Naši gosti su oduševljeni. Gostoprimstvo u Višegradu je odlično, a tokom posjete starom mostu i Andrićgradu imali smo i vodiče - istakla je Despić.

Učesnik Festivala Marija Keserović iz Slovenije napomenula je da su Višegrad posjetili kako bi vidjeli kulturno-historijske znamenitosti. 

- Ovdje se vidi nešto drugačije, čega nema u ostalim gradovima. Sve je divno uređeno, a posebno će biti kada se otvore škole i teatar za studente, koji bi mogli da dobiju inspiraciju za rad - dodala je Keserović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.