KULTURA

Amira Medunjanin oduševila Travničane dvosatnim koncertom na šestom Acoustic Festu

Oduševila Travničane

K.K.

21.10.2017

Dvosatnim koncertom Amire Medunjanin, izvrsne interpretatorke sevdalinki u Travniku je sinoć počeo 6. Acoustic Fest Travnik 2017. U prepunoj sali Centra za kulturu publika uživala i pjevala sevdaline za jedno sa Amirom Medunjanin i Boškom Jovićem na gitari.

Travnički koncert Amira Medunjanin pamtit će i po pratnji hora iz publike. Na početku koncerta ona je pozvala publiku da slobodno pjeva,ali nakon nekoliko pjesam opazila je da ima „malo profesionalniju podršku“ iz publike. Hor se javljao baš u onim dijelovima pjesme gdje treba!

- U dvorani ima neki hor! Sigurna sam u to i preoznajem izvrsne glasove! – kazala Amira.

Kako je koncert tekao sve više je i bila ubjeđena u to. Zaista koncert su pratile i publike i „malo pomagale“ članice Ženskog gradskog hora cebtra za kuluru Travnik, ali veliki broj akademskih muzičara koji su došli pogledati ovaj izvrstan koncert.

- Apsolutno savršena noć, divni ljudi, divna dvorana. Općinjena sam. Travnik, zaista od srca veliko hvala. – kazala je na svom Instargram profilu.


Travnički ćevapi

Amira je na početku koncerta priznala je da je prekršila jedno svoje pravilo,a to je da ne jede ništa prij koncerata. Ovaj put probala je travničke ćevape. 

- Morala sam da se uvjerim jel to mit i legenda ili su to ti najbolji ćevapi. Rekla sam pojest ću dva. Boga mi pojela sam osam. Neću reći jesu li bolji od sarajevskih ćevape, valja mi se vratiti u Sarajevo. – povjerila se Amira publici u travničkom Centru za kulturu.

Festival velikih muzičara 

Acosutic Fest Travnik (AFT), prelijepi muzički događaj već šest godina uspješno organizuje Taik Ganić, a proteklih godina gosti AFT-a bili su: Damir Imamović (2012. godine), Divanhana (2013. godine), Tajni gaz (2014. godine), Vlatko Stefanovski (2015. godine) i Divlje Jagode (2016.godine).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.