KULTURA

Neponovljiva muzička diva Josipa Lisac održala koncert u gradu na Neretvi

Publiku provela kroz 50 godina impresivne karijere

( Ž.Miličević/Avaz.ba)

M. H.

21.10.2017

Nakon turneje po SAD i Kanadi, jedinstvena i neponovljiva muzička diva, Josipa Lisac, održala je u petak ekskluzivni slavljenički koncert u domu ''Kosača'' u Mostaru.  

Ova regionalna zvijezda obilježava 50 godina muzičke karijere pa je tako tokom koncerta oduševljenu i mnogobrojnu mostarsku publiku svojim hitovima provela kroz pet desetljeća svoga impresivnog rada.


Koncert je započela Šantićevom ''Što te nema'' čime je u startu pridobila publiku koja ju je tokom cijelog nastupa nagrađivala dugim aplauzima.

Na sebi jedinstven način izvodila je numeru za numerom, hit za hitom, podarivši tako Mostarkama i Mostarcima koncert za pamćenje.

- Puno je bilo susreta u Mostaru, predivan grad kroz sve te godine, a zapravo je uvijek bio nekako drugačiji - kazala je, uoči mostarskog koncerta, Josipa, ističući da nije komercijalna pjevačica i da na njene koncerte dolaze ljudi koji isto razmišljaju kao i ona.


- Lijepo je primjetiti kako se generacije mijenjaju i da se taj dijapazon sve više širi, jer na moje koncerte dolaze sve mlađe i mlađe generacije, sa kojima međusobno razmjenjujem emocije i energiju. Ja imam veliku odgovornost, što sam starija, sve i više. Imam zadan nivo i uvijek želim ostati na njemu - dodala je Josipa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.