KULTURA

Balet na ledu se premješta u Tuzlu

Avaz.ba

24.10.2017

Datum i lokacija održavanja predstave Balet na ledu Državnog baleta iz St. Petersburga su promijenjeni, saopšteno je iz Sarajevo Diska.

- Prije nekoliko dana obaviješteni smo od strane glavnog zastupnika ovog prestižnog baletnog ansambla, firme Art BG iz Sofije, da se zbog otkazivanja nastupa u Francuskoj i Hrvatskoj, svi datumi turneje u našem regionu moraju pomjeriti za kraj novembra/početak decembra - saopštili su iz Sarajevo Diska.

Novi datum održavanja predstave je 2. decembar u Tuzli, u dvorani Mejdan.

- Kako je dvorana Skenderija - Mirza Delibašić 1. i 2. decembra zauzeta, pokušali smo premjestiti događaj u Zetru, ali je naš zahtjev za rezervaciju dvorane, upućen Javnom preduzeću Zoi 84., odbijen bez navedenog razloga.  Shodno svemu tome, a kako smo obavezni realizirati događaj, prinuđeni smo ga premjestiti u drugi grad. Grad Tuzla, na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem i vodstvo dvorane Mejdan odreagirali su momentalno i pružili nam svu moguću podršku kako bi se ovaj jedinstveni program mogao realizirati i time obezbijedili kontinuitet turneje u ovom regionu - potvrdili su iz Sarajevo Diska.

Predstava u Banjoj luci će se održati 30.11., a predstava u Skopju 4. decembra, a kako su naveli sada nema opasnosti od otkazivanja ostalih događaja na turneji. 

- Uz duboko izvinjenje, obavještavamo sve one koji su kupili ulaznice za ovaj događaj da će važiti i za predstavu u Tuzli a ukoliko žele vratiti novac, povrat će se vršiti uskoro a o načinu i terminu će biti obaviješteni putem Facebook-a, portala kupikartu.ba i sredstava javnog informisanja. Naravno, tu je i naša info linija +387 61 289 789 putem koje se mogu dobiti sve informacije vezane za navedeni događaj - naveli su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.