KULTURA

Promocija knjige Mirsada Pašovića: „Bosanski blećak“ osvojio i Beograd!

S promocije u Beogradu: Posjetiocima bilo zanimljivo

Piše: N. K.

26.10.2017

Nakon izuzetno uspješnih promocija, od toga dvije u Sarajevu, knjiga „Bosanski blećak“ bh. pisca Mirsada Pašovića predstavljena je i u Beogradu. 

I što je veoma značajno promocija je bila na Beogradskom sajmu knjiga, koji je među jačim u Evropi, po broju izlagača i posjetilaca. 

Radi se o promociji četvtog izdanja ove knjige, a održana je na poziv Pašovićevog izdavača za ovo područje Janeza Rešeka, koji je stigao iz Ljubljane.

Uz „Bosanskog blećka“ predstavljena su i nova djela pod zajedničkim nazivom „Šest puta gorio, sedam puta volio“, a radi se o knjigama „Huseinbeg“, „Drug Suljo“ i „Gospodin Sejo“, te naravno „blećak“. 


Pašović je potpisivao knjige

Inače, knjigu je objavila Izdavačka kuća „Šahinpašić“, koja je također imala štand na sajmu gdje su bili izloženi kompleti, a bilo je i kupaca.

Bila je to jedna potpuno netipična promocija. Naime, autor je pripremio nešto kao Bosna i sevdah u Beogradu. 

Na stolu je bilo i malo meze, nešto za osvježenje, a lagano se čula i harmonika, pjesma „Bosno moja“ i druge, koje je svirao čuveni Hans. 

Tako da su mnogi s okolnih štandova i hala, koji su prolazili znatiželjno ulazili da vide o čemu se radi.


Na štandu IK „Šahinpašić“

Autor je potpisivao knjige, a posebno je bio sretan zbog mladih koji su bili na promociji, pažljivo slušali, a na kraju velikim aplauzom pozdravili Pašovića, a on im je poklonio knjige i potpisao. 

Pošto je Pašović i uspješan privrednik, na promociji su bili i neki od njegovih poslovnih partnera.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.