Foto: Bašić: Nijedna predstava nije ista

Senad Bašić, glumac, profesor, roditelj: Na predstavama “Audicije” nema djece

Autor: Express
27.10.2017 22:54
A
A
A

Karijeru glumca Senada Bašića, koji je igrao u nizu serija, filmova i predstava, obilježila su tri maratonska projekta. Onaj po kojem ga mnogi u posljednje vrijeme najviše pamte je humoristička serija “Lud, zbunjen, normalan”, koja je trajala čak devet godina.  

Predstava Kamernog teatra “Umri muški” igra se od 1990. i, nakon 250 izvedbi, još nije sišla sa scene, a upravo je aktuelan nastavak “Audicije”, koja je započela još u studentskim danima.

Bašić u “Audiciji” glumi gastarbajtera Majka Kjajevića. Predstava je u međuvremenu doživjela mnoge izmjene, a 33 godine nakon nastanka, obnovljena je s originalnom glumačkom postavom.

Senad otkriva kako je bilo stati pred publiku s tolikim vremenskim odmakom, ali i to da se fazoni i danas smišljaju u bekstejdžu ili tokom same predstave.

- Lijepo je vidjeti da se predstave igraju u sportskim dvoranama, a iznenadilo me je to što među svim tim hiljadama nije bilo djece. Shvatio sam poslije da nas je došla gledati publika koja nas je prepoznala i smijala se s nama kada smo počinjali. Došli su da nas ponovno vide uživo, da nam daju podršku u tome što smo se ponovno okupili. Skoro navijačka atmosfera. Ima tu i jugonostalgije, ali to je nemoguće izbjeći - prepričava svoje prve utiske Bašić te dodaje kako je njegov lik, kao i svi ostali, u biti, ostao isti.


Više o:

Senad Bašić