KULTURA

„Demoni“ u četvrtak na sceni Kamernog teatra 55

Piše: Avaz.ba

14.11.2017

U četvrtak, 16. novembra, s početkom u 20 sati na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu bit će izvedena predstava „Demoni“.  

.


Uzimati i grabiti

Predstava je rađena u režiji Admira Glamočaka, produkciju potpisuje Amina Kučuk, kostimografiju Belma Žiško, a scenografiju Nirvana Žiško.

- Čovjek 21. stoljeća je navikao da uzima i grabi jer mu to po mehanizmu pripada, zaboravio je davati u jednakoj mjeri. I zato je ova predstava važna i mislim da je to ono što publika prepoznaje. U brzini života jezici nam rade kao najnoviji softver, sve je daleko brže od pameti, pa tako ujedamo najbliže, mareći isključivo za tim kako se mi osjećamo. Frank, Katarina, Jena i Tomas nas uče kako ne treba. A ja se nadam da će publika koja nas bude dolazila gledati prepoznati svoje demone i bar ih pokušati zatvoriti u najdalji ormar duše. Tada će ova predstava imati uspjeh – kaže Mičić.

Nurenovi Demoni ispituju nas, upozoravaju, prijete kako je odnos sa odabranim partnerom, u ovom slučaju Katarine (Nadine Mičić) i Franka (Alen Muratović), a sa druge strane Jene (Aida Bukva) i Tomasa (Emir Fejzić) prepun ispita koje moramo proći da bi došli do ispunjene i totalne ljubavi.


Njihovi načini su često pogrešni jer žele da povrijede onog drugog, žele da nahrane svog demona koji je duboko u njima. Sakati su u davanju onog najljepšeg, poklanjanju istinskih plemenitih osjećanja. Svoj dom pretvaraju u ring u kojem se naizmjenično razmjenjuju "udarci". Udarci koji bole jer pogađaju ono suštinsko. Rove po dubinama unutrašnjeg, intimnog. Ne žele da postoje kao takvi, ali nemaju načina da podare ljubav.

Podariti ljubav

Priča o „Demonima“ nas zapravo vodi ka tom putu. Da li smo spremni i da li istinski možemo podariti ljubav, a da ista ne bude progutana, sažvakana i ispljunuta.

Plakat za predstavu osmislio je Anur Hadžiomerspahić, a publika svoje ulaznice može rezervirati svaki dan, od ponedjeljka do subote u terminima od 10 do 12 te od 16 do 20 sati, na kontakt broj +38733550476.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.