KULTURA

Izvedena predstava „Sinovi umiru prvi“ u Kamernom teatru 55

Drama nastala u selu Ričice kod Imotskog ( A. Durgut)

E. S.

21.12.2017

Šesta noć festivala „Dani Jurislava Korenića“ protekla je u znaku predstave "Sinovi umiru prvi", koja je večeras izvedena u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.  

Predstava rađena prema tekstu Mate Matišića, a u režiji Marka Misirače privukla je veliki broj ljubitelja pozorišne umjetnosti koji su uživali u drami nastaloj u selu Ričice kod Imotskog. „Sinovi umiru prvi“ predstava je koja problem ratne i poratne stvarnosti gleda "odozgo", iz ptičije perspektive.

Stoga ne čudi da se s velikom pažnjom u Kamernom teatru 55 pratila priča o siromašnom selu koje je pred izumiranjem, očajnim, bijesnim i ostarjelim roditeljima koji traže kosti ili bilo kakve tragove svoje djece nestale u ratu, dok im sve to mafija želi prodati.

Misirača je uloge povjerio Dragoslavu Medojeviću, Nataši Ivančević, Aleksandru Stojkoviću, Miljki Brđanin, Bošku Đurđeviću, Goranu Jokiću, Ljubiši Savanoviću, Zlatanu Vidoviću, Svetlani Popović, Đorđu Markoviću, Vladimiru Đorđeviću, Roku Radiši i Zoranu Stanišiću.

U predstavi „Sinovi umiru prvi“, između ostalih, uživali su Jasna Ornela Beri, Tatjana Sojić, Muhamed Hadžović, Gordana Boban, Jovan Divjak.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.