KULTURA

Muhamed Hadžović, sarajevski glumac, iskreno: Ne moram ići iz BiH da bih uspio

Hadžović: Imam dosta ponuda o kojima još razmišljam

E. SKENDEROVIĆ

4.1.2018

Vrlo profesionalan na pozorišnoj sceni, a vrlo samozatajan privatno, sarajevski glumac Muhamed Hadžović (33) uspješno je 2017. priveo kraju. Mnogo je ambicija i poslovnih izazova za njega, kako nam je kazao, u narednom periodu. 

Uloga Vedrana

- Moram priznati da sam zadovoljan godinom koja je iza mene. Privatno sam dosta toga uradio, a što se poslovnih stvari tiče, ne bih ni na tom polju ništa mijenjao. Serija „Below the surface“, u kojoj sam glumio, trenutno se emitira na BBC-ju i doživljava ekspanziju – kaže Hadžović te dodaje da ima dosta ponuda o kojima još razmišljam.

Kada je riječ o prošloj godini, ponosan je na film „Dobar dan za posao“, koji je radila produkcija „Obala Art Centar“, a režirao Slovenac Martin Turk.

- To je vrlo zanimljiva priča o čovjeku koji pokušava da nađe posao u BiH. Ja igram Vedrana, vrlo zanimljivu ulogu, i uživali smo. Premijera je će biti na 24. Sarajevo Film Festivalu, a završetak filma planiran je za maj 2018. Također, jedva čekam da počnemo raditi predstavu „Tri sestre“ prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, koju će režirati Pjer Žalica. Posebno mi je drago što će se Pjer vratiti i režirati malo više u pozorištu. Riječ je o ansambl predstavi koja je poznati Čehov klasik, jer mislim da nam treba malo više klasika – smatra Hadžović.

Sve je dostupno

Hadžović nam priznaje da inozemna karijeri nije njegov cilj te da je jako vezan za Kamerni teatar 55 i rodno Sarajevo.

- Danas je tržište takvo da nije važno gdje živiš, jer sve je blizu i dostupno. Putem linka sve se završi, ne moram nigdje ići da bih uspio. Odrastao sam u Sarajevu, volim ovaj grad, volim BiH i planiram ostati ovdje. Nema potrebe da radim u inozemstvu, da idem u neku žižu, kad sve što mi treba, mogu završiti u BiH. Vezan sam jako za pozorište, ono mi je vrlo važno, važnije i od filma i tu se najviše pronalazim i mislim da imamo najbolje pozorište na svijetu – kazao je Hadžović.

Volim čuvati privatnost 

- Ne volim se eksponirati bez ikakvog razloga, to mi je degutantno. Volim da ostanem kakav jesam, imam svoj krug prijatelja i to je to. Mnogo toga danas čovjek izgubi u ovom svijetu, gdje su nam mjere vrijednosti rijaliti programi. Ne može čovjek normalnim radom napraviti neki uspjeh. Volim da sačuvam svoju privatnost, iako je borba, jer ljude sve živo zanima – kaže Hadžović.

Brojke

2005.

godine najbolji student Odsjeka za glumu za ulogu Astrova u „Ujka Vanja“

2010.

godine najbolji mladi glumac na „Susretima pozorišta BiH Brčko“ za ulogu u predstavi „Sarajevska pozorišna tragedija“

2012.

godine najbolji glumac festivala „Mostarska liska“ 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.