KULTURA

Mlada glumica Anđela Kusić ponovo u Sarajevu: "Alan Ford" je moj prvi profesionalni angažman

Kusić: Saradnja između bh. i slovenskog pozorišta je odlična

N. AJNADŽIĆ

1.2.2018

Predstava "Grupa TNT Alan Ford" ponovo će biti igrana u Kamernom teatru 55 u Sarajevu i to tri dana zaredom, 5., 6. i 7. februara.

Kultni strip

Tekst je baziran na kultnom komičnom italijanskom stripu "Alan Ford", a predstava je rađena u koprodukciji Kamernog teatra 55 i slovenskog "Gledališča Koper".   

Premijerno je izvedena u novembru 2016. godine, a igraju bh. i slovenski glumci pod rediteljskom palicom Kokana Mladenovića.

Osječanka Anđela Kusić (25) igra jednu od uloga te je ovom prilikom govorila o predstavi kao i skorom susretu s kolegama. Angažman na ovoj predstavi ujedno joj je i prvi profesionalni.

Sarajevo joj nije strano, tu je studirala na Akademiji scenskih umjetnosti, ali se ipak raduje dolasku. 

- Sretna sam zbog toga. Obožavam Sarajevo. Tu sam studirala i tu žive neki dragi ljudi, prijatelji, moja rodbina... Radujem se susretima s kolegama iz Sarajeva i Slovenije - govori nam Kusić.

Dodala je da je predstava dvojezična te da je rađena kao jedna epizoda stripa koja na satiričan način reflektira odnos Evropske unije prema migrantima i izbjegličkoj krizi na ovim prostorima.

- Ja igram uloge negativaca, Baby Kate i člana Evropske unije - kazala je Kusić.

Naglašava da je saradnja između dva pozorišta odlična i da može poslužiti kao primjer drugima.

 Dobiti priliku

- Čast mi je i kuriozitet sarađivati s glumcima Kamernog teatra 55. Sa mnom u predstavi igraju još kolege iz Slovenije te mladi nezaposleni glumci koji su dobili priliku kao i ja - ističe Kusić.

Raditi igrajući se

Na pitanje zašto se odučila za glumu i šta je ono što je privuklo, Anđela nam je kratko odgovorila:  

- Toliko toga. Radost igre, moć i mogućnost razvijanja empatije. Odabrala sam glumu kad sam shvatila da sve što volim i želim mogu raditi igrajući se - rekla je Kusić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.