KULTURA

Tatjana Šojić narednih mjeseci van stroja

E. BAKIĆ

9.3.2018

Premijera nove predstave Kamernog teatra 55 „Tri sestre“ reditelja  Pjera Žalice, koja je bila zakazana za 23. mart, prolongirana je za septembar.

Zvanično su iz ove kuće saopćili da je razlog bolest glumice Tatjane Šojić (54), pa su zbog toga i drugi komadi u kojima ona igra skinuti s repertoara.

 Martovski termin

- Tatjana Šojić igra jednu od naslovnih uloga, a zbog oporavka, i pored najbolje volje, nije mogla nastaviti s radom na predstavi. Budući da je Kamerni teatar 55 već u pripremi imao i predstavu „Hadersfild“ Uglješe Šajtinca, a u režiji Emira Zumbula Kapetanovića, odlučili smo je staviti u martovski termin za premijeru, kako naša vjerna publika ne bi ostala uskraćena za još jedno novo teatarsko ostvarenje – stoji u saopćenju Kamernog teatra 55.

Kako „Dnevni avaz“ saznaje, Šojić ima problema s koljenom, zbog čega se otežano kreće.

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao nam je da se glumica povrijedila prije više od mjesec tokom izvođenja predstave „Umri muški“.

- Tatjana je na sceni povrijedila nogu, a ljekari su joj rekli da mora mirovati određeni period, jer je u pitanju teža ozljeda. Zbog toga je zaustavljen i proces rada na predstavi „Tri sestre“ jer je Žalica želi vidjeti u glavnoj ulozi, a i ona želi igrati, cijelu priču smo pomjerili za početak septembra, a premijera je u planu polovinom oktobra - pojašnjava Hadžihafizbegović.

 Fizikalne terapije

Šojić ovih dana redovno ide i na fizikalne terapije.

- Jednostavno, njeno zdravlje je važnije od bilo kakve predstave, a naše je da poštujemo Žalicinu, kao i njenu želju – poručio je Hadžihafizbegović.

Osim premijere „Tri sestre“, otkazane su i predstave „Umri muški“, „Naš razred“, „Ime“ u Pozorištu mladih Sarajevo. Tokom jučerašnjeg dana Šojić smo pokušali dobiti u nekoliko navrata, ali ona na naše pozive nije odgovarala.

„Umri muški“  

Odgođena je i rođendanska izvedba diplomske predstave Tatjane Šojić „Umri muški“, koja je trebala biti upriličena 14. februara u Kamernom teatru 55. 

- Nadamo se da će se zdravstveno stanje glumice poboljšati u narednom periodu i da ćemo je ponovo gledati kako u našem pozorištu tako i u drugim kućama gdje je angažirana – poručili su iz Kamernog teatra.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.