ŽIVOTNA BITKA

Vesna Mašić: Teško je opisati kakvu borbu vodi moj Josip

E. BAKIĆ

13.3.2018

Glumac Josip Pejaković, koji je prije dva mjeseca smješten na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), trebao bi ovih dana biti pušten na kućno liječenje.

Teške situacije

Ovu informaciju potvrdila nam je i njegova supruga Vesna Mašić, koja je jučer za „Dnevni avaz“ poručila da se Pejaković još nalazi na Odjelu kardiohirurgije i da se ne osjeća baš najbolje.

- Nakon svih tih teških komplikacija koje je imao tokom boravka u bolnici, ne možemo se baš nadati najboljem. Imao je vrlo kompleksne i izuzetno teške situacije kada je zdravlje u pitanju. Posljedice su svakako vidljive i trebat će mu mnogo vremena da se oporavi. Nadamo se da će u kućnim uvjetima njegov oporavak teći brže – govori nam Mašić.

Dodaje da je Josip uvjeren kako će izlaskom iz bolnice sve proći.

- A nije svjestan da se to ne može odmah desiti. U posljednje vrijeme je veoma nervozan i nestrpljiv jer ne može da podnese boravak u bolnici, što je i razumljivo - kaže nam Mašić.

Tri operacije

Pejaković je prvobitno bio podvrgnut operativnom zahvatu zbog problema s abdomenom i srcem.

- Komplikacije su nastale zbog prve operacije koja je izvedena sa zakašnjenjem, a poslije toga propušten je i infarkt. On je tri puta bio podvrgnut operaciji, tako da je teško opisati riječima kakva je to bila borba protekla skoro dva mjeseca. Prvobitno su rekli da je u pitanju slijepo crijevo i tako je krenulo krivo liječenje, pa su se desile posljedice zbog toga. Potom su stvar u svoje ruke uzeli ljekari na Trećoj internoj i na Kardiohirurgiji, gdje ga liječe na najbolji mogući način - govori Mašić.


 Bandić: Lično ću prebaciti Josipa u Zagreb


Tokom svog boravka u Sarajevu, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ponudio se da lično prebaci Pejakovića na liječenje u hrvatsku prijestonicu.


- Tokom boravka kod prijatelja Nedžada Ajnadžića i Nuke Grebovića saznao sam da je Josip bolestan. Nakon toga smo ga pozvali i kratko sam razgovarao s njim, jer je djelovao umorno i iscrpljeno, valjda zbog bolesti. Rekao sam mu: „Ako se u Zagrebu bilo šta bolje može napraviti po pitanju tvog liječenja, spreman sam lično automobilom medicinske pomoći doći po tebe u Sarajevo“. Ponudio sam se prije svega zbog toga što je Josip moj veliki prijatelj i što imam ljudsko srce – rekao je jučer Bandić za „Dnevni avaz“.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.