KULTURA

Predstava "Brašno u venama" oduševila publiku u Bursi

E. B.

21.3.2018

Predstava "Brašno u venama" reditelja Borisa Liješevića odigrana je na sceni državnog teatra u Bursi, u okviru 5. Internacionalnog teatarskog festivala balkanskih zemalja.

Predstava je rađena po tekstu Igora Štiksa, a nastala je u koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS-a i Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

"Brašno u venama" prati priču jedne porodice koja se, nakon skoro 20 godina, ponovo okuplja na večeri u postratnom Sarajevu. To je ustvari priča o ljudima u kojima rat još traje.

Šta se na kraju večere dogodi i uspijevaju li akteri zaliječiti stare rane i ponovo postati porodica, publika u Bursi imala je priliku pogledati u protekla dva dana i oba igranja ispratila je velikim aplauzom.

Jedan od glumaca, Admir Glamočak, poručio je kako mu je posebno drago što se kolegama i kolegicama iz Turske predstava jako dopala.

- Najveći kompliment koji smo mogli za predstavu dobiti je to što su je glumci i glumice iz teatra u Bursi, u kojem smo u sklopu festivala igrali predstavu, odgledali oba puta – kazao je Glamočak.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.