SARAJEVO

Kolumne reditelja Sulejmana Kupusovića sabrane u knjizi

E. BAKIĆ

3.4.2018


Promocija knjige kolumni „Gospodo Bosanci i ostali debelo smo zaostali“ čuvenog bh. reditelja Sulejmana Kupusovića bit će upriličena u subotu, 7. aprila, u Narodnom pozorištu u Sarajevu (NPS), na dan kada je Kupusović rođen.

Uz promociju, u Galeriji sjećanja „Sulejman Kupusović“ bit će otvorena i izložba „Bezvremenski teatarski rukopis – Sulejman Kupusović“.

- Bit će izloženi plakati za predstave koje je radio u ovoj pozorišnoj kući. Bit će to prigodan program, a najvažnija nam je knjiga i ono što je Sulejman pisao i poručio dok je bio živ – kazao nam je rediteljev brat Unkas, koji je knjizi kolumni dao naziv.

Dodaje da je ideja o knjizi dugo bila prisutna, a u realizaciju su krenuli prije pola godine. Urednik i priređivač knjige je Dževdet Tuzlić.

- To su Sulejmanovi tekstovi iz „Dnevnog avaza“, „Oslobođenja“ i drugih novina i časopisa, a ima nekih kolumni za koje i ne znamo datum objavljivanja. Sve je nastalo u organizaciji porodice i uz pomoć prijatelja. Sve što je on pisao prije 15 godina, i danas je aktuelno, a naziv knjige govori o tome u kakvom vremenu živimo. Naslov sam izabrao ja, ali je u njegovom stilu – pojašnjava Unkas Kupusović.









Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.