SCENA

Premijera predstave "We are born naked and the rest is ..." njemačkog reditelja Florijana Fišera

( F. Fočo)

Piše: N. Aj.

10.4.2018

U Sarajevskom ratnom teatru (SARTR) održana je pres-konferencija povodom sutrašnje premijere predstave „We are born naked and the rest is...“ njemačkog reditelja Florijana Fišera (Florian Fischer).

O predstavi, koja je nastala u koprodukciji SARTR-a i Scene MESS-a, govorili su Aleš Kurt, direktor SARTR-a, Nihad Kreševljaković, direktor Festivala MESS, reditelj predstave Florijan Fišer te ostatak ekipe.

- Blizu je premijera ovog projekta. Kao i uvijek, ovo je lijep i uzbudljiv trenutak. Ovo nam je treća premijera zaredom, što je izvrstan rezultat. Sve predstave su različite, a opet su, što je nama vrlo važno, društveno angažirane. Sretan sam i što naši teatarski umjetnici imaju priliku sarađivati s umjetnicima iz drugih sredina – kazao je Kurt.

Kreševljaković je istakao da predstavom najavljuju treći segment Festivala, a to je Scena MESS-a.

Reditelj Fišer otkrio je o čemu „We are born naked and te rest is...“ ustvari govori.

- Pokušavamo da stvorimo mozaik koji će dočarati ideju onoga što porodica u suštini jeste. Znamo svi da je porodica najmanja društvena jedinica, svi je imamo, ali je ne biramo – istakao je Fišer.

Premijerno izvođenje predstave planirano je za sutra u 20 sati na sceni SARTR-a, dok je prva repriza zakazana za 12. april.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Snežana Bogičević, Tina Keserović, Jasenko Pašić i Adi Hrustemović. Oni su, također, prisustvovali pres-konferenciji odjeveni u kostime.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.