KUĆNI LJUBIMCI

Želio da izbaci porodičnog psa, a onda se desilo nešto nevjerovatno

Piše: J. Ba

14.7.2017

Jedna zanimljiva priča kruži internetom. Naime, prema priči novopečeni otac bio je zabrinut da će porodični pitbul predstavljati opasnost za njihovu novorođenu kćerku, pa je svojoj supruzi rekao da moraju da se riješe psa.

Moja žena i ja imali smo dva psa kada smo ušli u brak. Ona je imala mješavinu pitbula i labradora po imenu Zak, koji me od prvog susreta mrzio. Kada se rodila naša kćerka, rekao sam joj:

- Neka samo zareži na nju, ima da leti!

Kada smo dijete donijeli iz bolnice, oba psa su je onjušila mašući repom. Zaka sam morao maknuti od nje jer nije prestajao da je liže. On je postao zaštitnik moje kćerke. Kada bi ležala na podu, on bi odmah stavio jednu šapu, što je bio njegov znak da je čuva.

Kada je ona malo porasla, pratio ju je do kreveta i spavao je s njom u krevetu. Kao da je imao unutrašnji sat, stao bi na dno stepeništa u 8 – u vrijeme kada je ona išla na spavanje.

5 godina poslije, Zaka su otrovala neka djeca iz komšiluka i to je bio jedan od najgorih dana u našem životu. Supruga i ja smo jecali dok smo gledali kako se naša kćerka oprašta od njega, dok on nepomično leži na zemlji.

Te večeri u 8 moja kćerka je otišla do stepeništa, popela se uz stepenice do svoje sobe i u tom trenutku smo svi shvatili što se dogodilo. Ovo je bilo prvi put za 5 godina da je Zak ne prati uz stepenice. Kada nas je pogledala, u njenim očima smo vidjeli strah i paniku.

U tom trenutku je moj pas, koji je takođe volio moju kćerku, ali ne tako ludo kao Zak, ustao, otišao do nje i gurnuo je njuškom. Stavio je šapu na stepenicu i pogledao je. Popeli su se do njene sobe.

Tako je bilo i narednih 6 godina, svako večer. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.