Evo kako da kućnim ljubimcima olakšate ljetne sparine

Avaz.ba
09.08.2017 23:24
A
A
A

Koliko god voljeli ljeto, sparine nam nisu drage. Isto tako, primjećujemo da su naši ljubimci sporiji, manje zaigrani, više spavaju, manje jedu, dahću i piju više vode. Zaključak je da ni njima nije lako!

Da biste im olakšali ljetne temperature, isprobajte ovih nekoliko trikova!

Jedan od jednostavnijih trikova je upaliti mali ventilator i spustiti ga na njihov nivo. Uključite na najnižu temperaturu i uljepšajte im sparna poslijepodneva.

Namočite maramu i stavite nekoliko minuta u hladnjak. Izvadite i nakon 30 sekundi zavežite ljubimcu oko vrata.

U trgovinama za kućne ljubimce možete kupiti jastučiće ili podnice sa specijalnim gelom za hlađenje. Prije upotrebe ih ohladite u hladnjaku i raširite na određenom mjestu kako bi ljubimci mogli uživati i odmarati uz niže temperature.

Nikako nemojte zaboraviti redovito puniti njihove zdjelice vodom. Kao i kod ljudi, bolje je staviti mlaku vodu nego toplu. Ako piju ledenu vodu, tijelo će se automatski početi više grijati kako bi se prilagodilo vanjskim uvjetima, što će rezultirati dodatnom vrućinom.

Ako ste u mogućnosti i posjedujete dvorište ili veći balkon, napunite mali bazen toplom vodom, kako bi se ljubimci mogli osvježiti. Isto možete postići i tuširanjem ljubimca koji će se postupno sam sušiti tijekom dana.

Ljubimca koji odmara, pokrijte mokrim ručnikom. To će ga barem na kratko rashladiti.

Iako dlaka štiti ljubimca od hladnoće i vrućine, u dogovoru s veterinarom provjerite je li ipak bolje malo skratiti ili stanjiti dlaku i na taj način mu olakšati sparne dane.

Provodi li ljubimac vrijeme na otvorenom, osigurajte mu hlad kako bi se mogao sakriti od sunca.