LJEPOTA I MODA

Ni grudi, ni usne: Žene sada žele da im ovaj dio tijela bude veći

A.Z.

4.7.2017

Plastična hirurgija toliko je otišla daleko, da gotovo da ne postoji dio tijela koji se tim putem ne bi mogao "srediti". Dovoljno je samo pokazati sliku kako želimo izgledati poput nekog nama omiljenog modela, nekoliko rezova i eto "savršenog" izgleda.

Pa ipak, različiti su zahtjevi i mišljenja kada je u pitanju plastična hirurgija. Nakon što je među ženama svih dobi godinama bilo najpopularnije da uvećavaju grudi i usne, prešli smo na zadnjicu, vađenje rebara, podizanje jagodica i drugog.

Ipak, možda i najbizarniji trend koji se pojavio u oblasti plastične hirurgije jeste uvećavanje bradavica. 

Bella Hadid

Kako kaže doktor Norman Rowe, plastični hirurg iz New Yorka, u posljednjih šest mjeseci zahtjevi za ovom vrstom intervencije su se gotovo učestvorostručili.

Kako je objasnio, žene sada žele da nose providnu garderobu a da im bradavice u njoj izgledaju kao kod super modela Belle Hadid ili Kendall Jenner.

- Ništa više nije iznad kozmetičke hirurgije. Ljudi gledaju svaki detalj. Nije više dovoljno samo povećanje grudi ili rinoplastika. Žene žele do tančina urađen svaki detalj. A u današnje vrijeme, to je moguće - kaže doktor Rowe.

Kendall Jenner

Ovaj trend se pojavio još prije godinu dana, ali je vrhunac dostigao sada pred ljeto. Situacija je slična kao i sa grudima. Pacijentkinje mahom dolaze sa slikama iz raznih časopisa i traže baš takve bradavice. Intervencija podrazumijeva smanjivanje areole i povećanje same bradavice.

Najtraženiji zahtjev su ispupčene bradavice koje probijaju kroz bluzu ili bikini. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.