LJEPOTA I MODA

Manekenka sa savršenom oblom stražnicom otkriva kako je i vi možete imati: "Jedem više nego ikad"

Avaz.ba

20.7.2017

Madalina Giorgettu Frodsham hiljadu žena prate na Instagramu zbog njene savršene, oble stražnjice. Kao što možete i očekivati, ova 28-godišnjakinja tvrdi da je njena guza rezultat vježbanja gluteusa u teretani, i to šest dana u sedmici.

Na svom blogu napisala je da izvodi različite vrste vježbi kako bi maksimalizirala korist od njih, a istodobno dopustila svojim mišićima da se odmore. Osim toga, priznala je da unosi više kalorija nego ikada.

Vježbe koje izvodi podijelila je u istezanja, aktivatore i pumpanje. 

- Istezanja su vježbe visokog intenziteta i trebat će vam tri do četiri dana odmora. Uključuju čučnjeve s utezima, mrtva dizanja i iskorake. Aktivatori su vježbe umjerenog intenziteta i trebat će vam dva do tri dana odmora između njih. Primjeri su podizanja kukova s utezima i vježbanje na spravama s kablom. Pumpanja su vježbe niskog intenziteta za koje će vam trebati dan odmora. Primjeri su čučnjevi s utezima i mostovi s elastičnom trakom - napisala je. 

Prije nego što je počela vježbati jela je 1800 kalorija na dan, dok danas jede 2300 kalorija svakog dana. 

Osim što vježba, priznala je da se služi nekim trikovima prilikom fotografiranja, poput onog da se fotografira s bojom koju nosi na natjecanjima bodibilderica. No priznala je da i ona ima mlohave dijelove tijela, a tvrdi da i njih voli kao svoje mišiće.

- Nemojte gubiti vrijeme u teretani izvodeći vježbe od kojih nemate koristi. Vježbajte pametnije, ne napornije - poručila je.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.