LJEPOTA I MODA

Savjeti s interneta koje nikako ne smijete isprobati

Avaz.ba

16.8.2017

Društvene mreže vrve raznim neobičnim savjetima za njegu lica, tijela, kose, make-up...

No, ako je nešto na Internetu trend, to ne znači i da je nužno dobro za vas. Neki od savjeta koji su postali hit, mogu ozbiljno našteti vašem zdravlju, ma koliko god bili popularni i zvučali zanimljivo. Evo šta nikako ne biste smjeli isprobati:

Istiskivanje mitesera zubnim koncem

Isti učinak imat će i bilo koja tekućina za čišćenje lica, osim što će zubni konac na licu ostaviti sitne crvene crte, što sigurno ne želite. Zato radije preskočite ovaj trik, a ako baš imate ozbiljnih problema s licem, koje ne možete riješiti klasičnim proizvodima iz trgovine, obratite se dermatologu.

Korištenje roll-on dezodoransa umjesto primera na licu

Dezodoransi obično sadrže aluminijske soli i imaju poprilično jake mirise koji mogu jako iziritirati kožu lica, uzrokovati crvenilo, mrlje i upalne akne. Također, jedna od neizbježnih posljedica korištenja dezodoransa na licu jest i pretjerano isušivanje kože. Držite se pravih primjera, a antiperspirante ostavite za korištenje ispod pazuha.

Posvjetljivanje pazuha sodom bikarbonom i limunom

Koliko god zvučao suludo, ovaj beauty-savjet jedno je vrijeme na internetu bio veliki hit. No, trljanje osjetljive kože ispod pazuha sodom bikarbonom i limunom može prouzrokovati razne iritacije i izazvati crvenilo, osip i svrbež.

Izbjeljivanje zuba sodom bikarbonom

Ovaj savjet preporučio je čak i poznati doktor Oz, no ubrzo je naišao na kritike stomatologa diljem svijeta. Oni su potvrdili da ćete tako brzo izbijeliti zube, ali i oštetiti zubnu caklinu, pa će zubi biti puno osjetljiviji i lakše se kvariti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.