LJEPOTA I MODA

Četiri prirodna sastojka koja smanjuju vidljivost iritantnih strija

Avaz.ba

18.8.2017

Nažalost, većina žena strije ne može izbjeći, uslijed raznih životnih okolnosti, a one se najčešće javljaju na trbuhu, bokovima, grudima i stražnjici, u raznim dobima. 

U kojem god stanju one bile, važno je da znate kako se one mogu ublažiti, bilo kozmetičkim proizvodima, bilo prirodnim sastojcima, koje već vrlo vjerojatno imate kod kuće. Znate li koji su to?

Krompir

Odavno je poznato kako krompir može izbijeliti razne mrlje na koži, a dokazano pomaže i kod ublažavanja strija. Narežite jedan veći na deblje šnite, a zatim ga utrljajte u strije. Pustite da se sok osuši na kritičnim područjima, a zatim ga isperite.

Maslinovo ulje

Osim što je dobro za vaše zdravlje, maslinovo ulje brojnim je ženama već dugi niz godina odličan saveznik za ljepotu, bilo da se radilo o koži ili kosi. No, zahvaljujući antioksidansima, maslinovo ulje može i ublažiti vidljivost strija. Umasirajte ga toplo, a zatim ostavite da stoji pola sata na koži i isperite.

Šećer

Već vam je dobro poznato kako šećer odlično uklanja odumrle stanice kože, no može vam pomoći u borbi protiv strija. Pomiješajte ga s limunovom sokom ili maslinovim uljem, a zatim masirajte smjesom strije svakodnevno po 10 minuta.

Aloe vera

Alou veru nazivaju čarobnom biljkom, koja se koristi u razne beauty i zdravstvene svrhe. Njen gel dokazano obnavlja kožu, a prilikom redovne upotrebe, aloa će izblijediti i strije.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.